Skip to main content

VÆRD AT VIDE INDEN DU KØBER

Centermotor eller frontmotor?

Som navnet siger, er centermotoren placeret centralt på elcyklen, hvilket giver en god balance. En centermotor er normalt kraftigere end en frontmotor. Du skal træde lidt hårdere for at få motorhjælp, men får til gengæld godt med hjælp.

Frontmotoren vejer mindre end centermotoren, og elcyklens samlede vægt er derfor også lavere end en elcykel med centermotor. Frontmotoren har ikke så voldsom trækkraft, men rigeligt til de 25 km/t. En elcykel med frontmotor er nem at servicere, da det i princippet er en normal cykel, med påmonteret motor.

Udvendigt ellerindvendigt gear?

Udvendigt gear har mindre friktion, og kræver mere vedligeholdelse. Indvendigt gear har mere friktion, men er stort set vedligeholdelsesfrit.

Hvor langt kan en elcykel køre?

Det afhænger af batteriets størrelse (watt/Ah), terrænet, årstiden, personvægten, og hvor meget du selv træder i pedalerne. På udvalgte cykler kan du tilkøbe et kraftigere batteri med længere rækkevidde.
Tabellen her viser et generelt billede af hvor langt en elcykel kan køre pr. opladning og hvilke faktorer der påvirker rækkevidden.

Hvor langt kan en elcykel køre?

Tabellen er vist med cirkatal.

 

 

 

 

 

Kan elcyklen køre uden strøm?

Ja, elcyklen er nem at køre uden brug af elmotor. Du kan vælge at cykle uden elmotor for motionens skyld, eller for at spare på strømmen, og kører du tør for strøm, kan du sagtens køre videre. Der er back-up på lyset til 2-3 timers kørsel (afhænger af model).

Hvad koster det at oplade en elcykel?

Det koster lige under 1 kr. at oplade elcyklen. Prisen afhænger af størrelsen på batteriet og prisen på strøm.

Hvor hurtigt kan en elcykel køre?

Efter EU-lovgivning må en elcykel kun hjælpe op til 25 km/t, hvorefter elmotoren slår fra.

Hvor lang er batteriets levetid?
  • Et batteri kan klare omkring 500 fulde opladninger.
  • Et batteri, der kan køre op til 80 km på en opladning rækker op til 40.000 km.
  • Batteriet tager ikke skade af, at du lader det ofte og i kort tid, dog må batteriet ikke ligge stille i længere tid da det derved mister kapacitet.
  • Batteriet på en elcykel er en sliddel og vil med tiden og brugen miste kapacitet.

E-Fly giver 2 års garanti på batteriet og garanterer 70% kapacitet inden for de 2 år eller 500 fulde opladninger.
Jo bedre batteriet passes og bruges, jo flere år holder batteriet sin kapacitet.

Hvilken kørestilling er optimal?

Vælg en oprejst kørestilling, hvis du skal bruge cyklen til fornøjelsesture og gerne vil følge med i omgivelserne. Vælg en mere foroverbøjet kørestilling, hvis du skal bruge cyklen til transport til og fra job. Dermed får du en mere sporty kørestilling og et bedre tråd i pedalerne.

Certificeret forhandler

Selvom en elcykel på mange måder ligner en almindelig cykel, er den udstyret med teknologi, der stiller krav til cykelhandleren – både hvad angår rådgivning, salg og service. Alle forhandlere af E-Fly er certificeret, så du sikrer dig kvalitet og tryghed hele vejen igennem.